Overal bij je e-mail en bestanden, vanaf ieder apparaat. Gemakkelijk samenwerken met collega’s of klanten. Alles volgens de laatste updates en AVG-proof. Is uw organisatie toe aan overstappen naar de cloud?

We hebben veel klanten begeleid in (stapsgewijs) overstappen naar het werken in de cloud. Allereerst kijken we naar wat past bij de manier waarop u wilt werken. Volledig werken vanuit de cloud of een hybride vorm? Een public of een private cloud? Samen bepalen we de beste oplossing voor uw organisatie.

De voordelen van clouddiensten bij Greenmont:

  • Vaste kosten per gebruiker per maand
  • Geen investeringen meer in servers of apparatuur op locatie
  • Eenvoudig op- of afschalen in aantal werkplekken en dataopslag
  • Altijd en overal werken via een veilige verbinding, op ieder apparaat
  • Altijd een back-up van uw bestanden, volledig geautomatiseerd
  • Veilig inloggen met multifactor-authenticatie
  • Verzekerd van de laatste updates van uw applicaties, zoals Office 365, DropBox, Sharepoint, OneDrive

Cloud scan

Graag inventariseren we voor u de mogelijkheden van werken in een (private) cloud. Dat doen we met onze Cloud scan.

Hoe veilig is de cloud?

Een vraag die nieuwe klanten vaak stellen. Logisch, want u wilt er verzekerd van zijn dat uw gegevens in uw handen blijven en goed beveiligd zijn. Met de juiste maatregelen is de public cloud veilig. Wij werken met cloudproviders in Nederland, waarmee uw data binnen de landsgrenzen blijft. U blijft hiermee volgens de wet te allen tijde eigenaar van uw data. Onze cloudproviders zijn gecertificeerd, goed beveiligd en bieden meer snelheid dan datacenters in het buitenland. Bovenop de beveiliging van de cloud zelf, kunnen we een extra beveiligingslaag instellen waarmee uw gegevens nog beter versleuteld zijn.

Private Cloud

Als er meer maatwerk nodig is, kunnen we ook een private cloud inrichten. Daarvoor hebben wij eigen servers in een datacenter. Een private cloud is een uitkomst als u nog meer controle over uw data wilt of hoge prestaties verwacht, bijvoorbeeld in snelheid of rekenkracht. Ook bent u met een private cloud heel snel weer ‘up and running’ in het geval van een storing in het datacenter. Voor bedrijven die 24/7 doorwerken, kan dat een belangrijk argument zijn.

Een hybride cloud

Ook kan een hybride vorm de beste oplossing zijn. In dat geval combineren we uw servers op locatie (of een private cloud) met de public cloud. Het beste van beide werelden.

De cloud als standaardoplossing?

Ja, het werken in de cloud heeft veel voordelen, maar we zien het niet als een standaardoplossing voor iedereen. We brengen eerst uw wensen en eisen in kaart. Al deze factoren wegen mee in de keuze. Als het met uw bestaande technologie beter is om de overgang naar de cloud nog even uit te stellen, dan zeggen we dat ook.

Interesse in de cloud scan?

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

We kunnen u ook helpen met:

Microsoft Office 365

Overal veilig en snel (samen)werken

VoIP-oplossingen

Bellen via uw internetverbinding

Netwerk- en systeembeheer

Wij monitoren uw netwerken- en systemen

ICT-servicedesk

Wij monitoren uw systemen en netwerken

ICT-beveiliging

Verzekerd van een veilige werkomgeving

Advisering

Greenmont denkt mee en geeft advies